Vissza az év választáshoz (FLASH)

KAFF 2002
2002. JÚNIUS 12-16.


VI. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál



SZABÁLYZAT

 


1. Adminisztráció:
A fesztivál a Nemzetközi Animációs Film Szövetség (ASIFA) és az Európai Filmfesztiválok Koordinációjának etikai kódexét figyelembevéve, a fesztivál Szervezõi Bizottságának szabályzata szerint mûködik.

2. Hivatalos nyelvek:
A Fesztivál hivatalos nyelvei a magyar és az angol.

3. Jelentkezés feltételei:
A Fesztiválra benevezett alkotásoknak a következõ feltételeknek kell megfelelniük:
(1) A benevezett alkotásoknak "kockáról kockára" kell készülniük, beleértve a számítógépes grafikai animációt is.
(2) A benevezett alkotások 35 mm filmen vagy BETA SP videoszalagon kerülnek bemutatásra a versenyen. a) A 35mm-es filmeknek 3m-es befutóval kell rendelkezniük.
b) A BETA SP videoszalagoknak egy 3 perces színes és egy 5 másodperces fekete színrácsozattal kell kezdõdniük. Csak BETA SP PAL formátumot fogadunk el.
c) Kizárólag elõzsûrizésre megfelelõ a VHS formátum! A VHS videoszalagokat szabvány 3/4 inch-es kazettán várjuk PAL formátumban.

(3) Csak a 1999. február 1. után befejezett munkákat fogadunk el.
(4) Amennyiben a film magyar tulajdonjoga több mint 50%, akkor az alkotás a magyar versenybe nevezhetõ. Tehát a magyar nyelvû nevezési lapot töltse ki. Amennyiben a film magyar tulajdonjoga kevesebb mint 50%, akkor az alkotás kizárólag a III. Nemzetközi Egészestés Film és TV Special versenybe nevezhetõ. Tehát az angol nyelvû nevezési lapot töltse ki. (Természetesen akkor, ha a film megfelel a fent említett kategóriáknak.)

(5) Szerzõi joggal védett szereplõk, irodalmi forgatókönyvek, zene, stb. nem használhatók az alkotásban a szerzõi jog tulajdonosának hozzájárulása nélkül. A hozzájárulás beszerzésének elmulasztása esetén az alkotást kizárjuk a versenybõl.
(6) Minden film- vagy videoszalagnak csak egy alkotást szabad tartalmaznia.
(7) Más fesztiválokon díjazott alkotásokat is elfogadunk. Ebben az esetben az összes díjat részletesen fel kell sorolni a jelentkezési lapon.

4. Jelentkezés menete:
(1) A jelentkezési lapokat kitöltve, a filmekkel/videokkal együtt, kérjük a Fesztivál Iroda címére küldje.
Minden munkából 2 állóképet (fekete-fehéret vagy színeset), lehetőleg diapozitív vagy legalább 300dpi felbontású és 32 bit színmélységű vagy 8 bit szürkeárnyalatos JPG képet, és 2 fényképét (5×5) a rendezőről mellékeljen.
A fent említett anyagokat akár floppy disk-en, CD-ROM-on, ZIP disk-en vagy e-mail csatolásként elküldve ill. személyesen átadva várjuk a Fesztivál Irodába.
(2) Narrációt vagy párbeszédet tartalmazó alkotásokhoz kérjük, csatoljon dialóglistát. Amennyiben a narráció vagy párbeszéd nem a Fesztivál hivatalos nyelvén folyik, akkor a dialóglista angol fordítását kérjük mellékelje. A szervező bizottság nagyra értékeli, ha a filmek vagy szalagok tartalmaznak angol vagy magyar feliratot. A szöveg formátumokat akár levélben, faxon, elektronikus formában elküldve vagy személyesen átadva várjuk a Fesztivál Irodába.
(3) Minden alkotáshoz külön jelentkezési lapot kell kitölteni.
(4) Nincs nevezési díj.
(5) A jelentkezési lapok másolhatók.
(6) Az alkotásokat az alábbiak szerint kérjük elküldeni: a) Filmek:
I. Minden - egy alkotást tartalmazó - 35 mm-es filmet bobin köré kell felcsévélni. A film elején világosan láthatóvá kell tennie az alkotás címét.
II. Minden filmet fémdobozba, megfelelő szállítási csomagolásban küldje.
b) Videoszalagok:
I. Minden kazetta egy alkotást tartalmazhat.
II. Minden kazettán világosan fel kell tüntetni a film címét. III. Minden kazettát a megfelelő szállítási csomagolásban küldje.

(7) Minden film/videoszalag a küldő kockázatával kerül elküldésre. Az utánvétellel küldött alkotásokat elutasítjuk.
(8) A jelentkezési lapoknak és a filmeknek/videoknak az alábbi időpont között kell a Fesztivál Irodába érkezniük:

2002. január 1 - március 10.

5. Benevezett filmek biztosítása:
(1) A fesztivál Szervező Bizottság felelősséget vállal a kópiák raktározásáért és biztosításáért azok megérkezése és visszaküldése közötti időtartamra.
(2) Amennyiben a filmet vagy a videoszalagot kár éri vagy elvész, a Szervező Bizottság kötelezettséget vállal, hogy az új film vagy videoszalag átírási költségeit megtéríti.

6. Beválogatás és Verseny:
(1) A Szervező Bizottság az ASIFA és az Európai Filmfesztiválok Koordinációjának etikai kódexét figyelembevéve választja ki a Nemzetközi Előzsűri és a Nemzetközi Zsűri tagjait.

(2) A válogatás 2002. március 10-ével kezdődik.
(3) A hivatalos verseny 2002. június 12-16-ig tart.
(4) A Nemzetközi Előzsűri és a Nemzetközi Zsűri döntései véglegesek, reklamációnak helye nincs.

7. Fesztivál díjak:
(1) A fesztivál díjai:
FESZTIVÁL NAGYDÍJ
Kategória díjak:
REKLÁMFILM, FŐCÍM, SZIGNÁL
RÖVIDFILM
TV SOROZAT
TV SPECIAL
EGÉSZESTÉS FILM
Különdíjak:
LEGJOBB ELSŐFILM
LEGSZÍNVONALASABB KÉPI FORMANYELV
LEGJOBB FORGATÓKÖNYV
LEGJOBB ZENE
LEGJOBB ANIMÁCIÓS MUNKA
MAGYAR FILMKRITIKUSOK DÍJA
GYERMEKZSŰRI DÍJA
FELNŐTT KÖZÖNSÉG DÍJA

(2) A Szervező Bizottság örömmel veszi bármely szervezetek különdíjait és készpénz jutalmait.

8. Vetítés:
(1)A Nemzetközi Előzsűri felelőssége az alkotások versenyprogramra történő kiválasztása. A végső kiválasztást a vetítésre felhasználható idő szabja meg, amint azt a Szervező Bizottság pontosítani fog.
(2) A Nemzetközi Zsűri felelőssége, hogy kiválassza azokat a díjnyertes filmeket, amelyek a fesztivál zárórendezvényén bemutatásra kerülnek. Ez elsősorban a vetítésre rendelkezésre álló időtől függ, amelyet a Szervező Bizottság szab meg.

9. Alkotások promóciós felhasználása:
A jelentkező garantálja a Szervező Bizottság számára a jogot az alkotás egy részének, ill. a kapcsolódó anyagok promóciós célokra való felhasználását, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál népszerűsítése érdekében.

10. Kópiák ajándékozása:
A Fesztivál Iroda szívesen fogadja a fesztivál archívumnak ajándékozott vagy adományozott filmkópiákat. Az ajándékozás ténye nem befolyásolja az előzsűri döntését.

11. Alkotások visszaküldése:
A Szervező Bizottság a Fesztivál befejezése utáni két hétben megkezdi az alkotások visszaküldését a jelentkezési lapon megjelölt címre. Amennyiben a nevezett alkotás VHS-en érkezik, úgy a Szervező Bizottság nem vállalja a VHS kazetta visszaküldését.

12. A Szabályzatban nem említett esetek:
A fenti szabályzatban nem említett esetekben a Szervező Bizottság dönt.

13. A Szabályzat elfogadása:
A jelentkezési lap Fesztiválra történő benyújtásával a jelentkező elfogadja az ezen dokumentumban feltűntetett szabályokat.

14. A jelentkezési anyagokat kérjük az alábbi címre küldje:





KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL 2002 Fesztivál Iroda
6000 Kecskemét Liszt Ferenc u. 21.

Tel.: +36 76/481-788 Fax: +36 76/481-787
E-mail: kfilm@kecskemetfilm.hu
Web: www.kecskemetfilm.hu/festival

 





Back to year selection (HTML)

Támogatók / Sponsors