Fejléc
en hu

SZERDÁN KEZDŐDIK A 16. KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FESZTIVÁL

Nyolc egészestés film van versenyben az idei KAFF-on: az ismert francia gyerekkönyv-sorozat címszereplője elevenedik meg a tavaly Annecy-ban a legjobb film díját elnyert A kis Nicolas  Eljött a boldogság ideje! című alkotásban. Két díjat is bezsebelt az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztiválon az Európai Filmdíjas Kutyáknak és olaszoknak tilos! című film és a napokban nyerte el Gauder Áron a Kojot négy lelke című munkája Annecy-ban a zsűri díját. De látható lesz kedvenc medvénk és egerünk az Ernest és Celestine: A dallamok útján című filmben, vagy a My Grandfather's Demons című alkotás, melyben a nagyvárosban élő Rosa nagyapja váratlan halálával rájön, olyan helyen él, ahol nem érzi, hogy szeretetet kapna. A Nayola az Angolában 25 éven át tartó polgárháború három generáció nőtagjaira gyakorolt hatását ábrázolja, a Hol van Anne Frank? Kittyt, a kislány képzeletbeli barátját követi nyomon, míg az idei annecy-i fesztivál versenyprogramjában is vetített Műanyag égbolt 100 év múlva, a jövőbe repíti a nézőt.

Kecskemét főterén, óriás kivetítőn olyan alkotásokat nézhet majd meg a közönség, mint Az ember tragédiája, az idei annecy-i fesztivál versenyprogramjába beválogatott Toldi, a Petőfi évhez kapcsolódóan a János vitéz, vagy a legendás Macskafogó és ugyanott ad majd koncertet a Kaláka és a Bohém Ragtime Jazz Band. A KAFF-on vetítik többek között Buda Flóra Anna Arany Pálma-díjas és Annecy Kristály-díjas 27 című alkotását, vagy az idei Annecy-ban a legjobb TV produkció díját elnyert Kavics domb című filmet.

Június 21-én 17 órakor a Hírös Agórában nyílik az Így készült a Toldi mozifilm, Jankovics Marcell utolsó munkájának kiállítása, 17.30-kor a Kodály teremben a Kojot négy lelke  Teremtés, másként, 18 órakor pedig a 105-ös teremben a Buborékban beszélők: 150 éves a magyar képregény című kiállítás. Június 22-én 17 órakor a Kápolna Galériában a 80 éves Haris Lászlónak nyílik tárlata, de a Hírös Agórában láthatóak lesznek a Kecskeméti születésű animációs alkotó és illusztrátor, Ulrich Sári munkái és a 21 éves KEDD stúdió munkásságát bemutató kiállítás is.

Az Ifjúsági Otthonban az NFI interaktív foglalkozásra várja a kicsiket és nagyokat, ahol a résztvevők elkészíthetik a saját animációs kisfilmjüket 35 mm-es filmszalagra, a Primanima Animációs Játszóházban pedig egy korszerű technikával, számítógépekkel, kamerákkal, lámpákkal, bábfilmes trükkasztalokkal professzionálisan felszerelt műhelyben ismerkedhetnek a gyerekek az animáció világával. Az idei fesztivál új kezdeményezése a KAFFFER művészeti vásár, ahol öt művészeti egyetem tehetséges hallgatói saját készítésű portékáit fogják árusítani.

MNB logo
NFI logo
NKA logo
NMHH logo
Kecskemét címere
MMA logo
MTVA logo
Mercedes
Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány
Magyar Református Egyház
Horváth Építőmester Zrt.
Kecskeméti Konzervgyár
OTP Bank
Steel Flex
Petőfi Kultúrális Ügynökség
Horváth Építőmester Zrt.
Adobe
Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület
Félegyházi Pékség
Focus Fox Stúdió
Kefag Zrt.

Leonardo SNS
Nemzeti Filmarchívum
Budapest Borfesztivál
Nemzeti Művelődési Intézet
Malom Mozi
Dot & Line
Kecskeméti TV
RTL
TV2
M5
Gaston
Budapesti Metropolitan Egyetem
MOME
Raster Stúdió
Kedd
Bestcom
Beszélő köntös

Cinefort
Cinemon
Filmtett
IKSZ
Jampolo
Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek

Malom Parkoló
Magyar Képregény Szövetség
Neumann János Egyetem
Partiumi Keresztény Egyetem
Primanima
Print 2000

Uránia Nemzeti Filmszínház
Városrendészet
Visual
Katona József Múzeum
-->
Kecskemétfilm
Katona József Könyvtár
Hírös Agóra