Hírek 

KAFF-nap az Urániában

Szeptember 28-án tűzi műsorra az Uránia Nemzeti Filmszínház a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díjnyertes filmjeinek a vetítését. A díjazott gyerekfilmek délelőtt 11 órakor, a felnőtt nézők számára összeállított program este 7 órakor kerül bemutatásra.

Bővebben
 

Íme a 2013-as díjazottak listája!

Kecskemét Város díját a Ráncok című spanyol film kapta. A 8. Európai Animációs Játékfilmfesztiválon a legjobb egészestés animáció díját A festmény című francia film, a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját Csáki László My Name is Boffer Bings című rövidfilmje nyerte el. A legjobb rövidfilm díját Vácz Péter Nyuszi és Őz című diplomafilmje kapta. A KAFF-fal párhuzamosan zajló 3. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozójának első helyezettje Arató Péter Jack Warman című kisfilmje lett.

Bővebben
 

Féltve őrzött kecskeméti fesztivál a KAFF

A magyar rajzfilmművészet is szerves része a nemzeti kultúránknak, nagymértékben hozzájárul ahhoz, hogy Magyarországról mint kulturális nagyhatalomról beszélhetünk - jelentette ki Szőcs Géza kormánybiztos szerdán a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál megnyitóján. (MTI-hír)

Bővebben
 

Ritka filmkincsek, mesés kalandok, kivételes életművek

A magyar animáció gyöngyszemeit vetítjük a KAFF retrospektív vetítésein.

Bővebben
 

Szavazz a kedvenc SZAFT-os filmedre a Daazo.com-on!

Az idei SZAFT szakmai támogatója a Daazo.com rövidfilmes portál, ahol idén a fesztivál előtt és alatt a közönségszavazás zajlik.

Bővebben
 

Animációs szemle az Indavideón

Tíz napig tart az IndaFilm animációs filmszemléje, amit a KAFF előtt és alatt tartanak az ország egyik legnagyobb videómegosztó portálján. Ez alkalomból június 12–23. között újranézhetjük az elmúlt KAFF-ok összesen 18 versenyfilmjét.

Bővebben
 

Mi fán terem a zoetrope? Hát a comix?

Nem tudod, hogy eszik-e, vagy isszák a zoetrope-ot? Tudtad, hogy te is tudsz pixillálódni?
A SZAFT ideje alatt délelőttönként workshopokkal várunk minden kicsit és nagyot, akit érdekel a megmozduló rajz csodája.

Bővebben
 

Alternatív szignálfilmek

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs diákjai idén is több szignálfilmet készítettek a KAFF számára. A hivatalos, Tóth Pál által készített szpot mellett 2013-ban az egyetemi hallgatók jóvoltából 6 másik ID-filmmel készülhetünk az ötnapos animációs ünnepre.

Bővebben
 

Rajzfilmek a szabad ég alatt

Azoknak, akik nem vágynak a négy fal közé a fülledt júniusi melegben, a kecskeméti Városháza díszudvarán kellemes nyáresti vetítéseket tartunk június 19. ás 22. között.

Bővebben
 

Világzene itthonról

Világzenei színpaddá varázsoljuk a kecskeméti Városháza díszudvarát június 19. és 22. között. Fellép többek között a Kaláka, a Tárkány Művek, a Parno Graszt és a Specko Jedno.

Bővebben
 

Nevezz a SZAFT-ra!

Ma már nem kell egy egész stúdiónyi munkatárs, hogy valaki rajzfilmet készítsen. Ha eddig te is otthon, csak a saját szórakoztatásodra készítettél "trükkfilmeket", itt az ideje, hogy megmutasd őket! A "Szabad Animációs Filmkészítők" alkotásait június 15-ig várjuk!

Bővebben
 

Európa legjobbjai a KAFF-on

Aki június közepén „a hírös városba” látogat, az európai animációs filmgyártás legjavával is megismerkedhet. Varázslatos mesefilmek, kasszasikerek és külföldi fesztiválkedvencek, és több, külföldön sikeres egész estés animációs film magyarországi premierje. A filmek megtekintésére a KAFF-os vetítés a talán vissza nem térő alkalmak egyike, hiszen ezen alkotások legtöbbje elkerüli a hazai moziforgalmazást és tévés bemutatást.

Bővebben
 

Újrafelfedezett művek és életművek a KAFF-on

Betiltott rajzfilmtervek, korai filmkülönlegességek, világhíres magyar rajzfilmesek a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon.

Bővebben
 

Magyar animációk: érdemes odafigyelni rájuk

Íme a programba került magyar animációk listája! Összeállt, hogy a nevezett magyar animációs filmekből mely alkotások kerülnek bemutatásra a 11. KAFF-on.

Bővebben
 

A KAFF-on bemutatkozik a Magyar Média Mecenatúra

A Kecskeméti Animációs Filmfesztiválon bemutatkozik a Magyar Média Mecenatúra program. „A június 19. és 23. között tartandó, a nemzetközileg is elismert szakmai szemlén minden évben a jelentős magyarországi gyökerekkel rendelkező műfaj művészei és legújabb alkotásai mutatkoznak be”, mondta Kollarik Tamás, a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának tagja. (MTI)

Bővebben
 

Nem csak gyerekeknek!

A Prizma és a KAFF közös filmszakíró pályázata főiskolás és egyetemista hallgatók részére.

Bővebben
 

Közel 200 magyar animációt neveztek a KAFF-ra

Március 14-éig a 11. KAFF magyar programjába 174 alkotást neveztek, amelyből 45 egyedi rövidfilm, míg az európai szekcióban 17 egész estés játékfilm és 11 televíziós rövidfilm közül válogat az előzsűri a következő hetekben.

Bővebben
 

45 éves tengeralattjáró Kecskeméten

George Dunning idén 45 éves kultuszfilmje, A sárga tengeralattjáró digitálisan felújított változatát is vetítjük a kecskeméti fesztiválon.

Bővebben
 

Kivételes animációs életművek a 11. KAFF-on

Idén június 19. és 23. között olyan kivételes magyar alkotók életművére emlékezünk, mint Foky Ottó, Vajda Béla, Varga Csaba és Hernádi Tibor.

Bővebben
 

Új fesztiválhelyszín: a kecskeméti Sheraton

Júniusban az első magyarországi Shereaton-szálloda konferenciatermeibe költözik a KAFF.

Bővebben
 

Nyugodj békében, Jama!

A 11. kecskeméti fesztivált a 2012 januárjában tragikus váratlansággal elhunyt látványtervező-fotóművész Farkas Antal Jama emlékének ajánljuk.

Bővebben
 

Elindult a 2013-as KAFF tervezése–szervezése!

2013. június 19. és 23. között 11. alkalommal rendezzük meg Kecskeméten a hazai és a nemzetközi animációs filmek fesztiválját.
Amint azt már megszokhatták a fesztiválra járók, minden alkalommal több téma körüljárására vállalkozunk a fesztivál rövidre szabott időbeni keretei között.

Bővebben
 

Nevezd a filmed a KAFF-ra!

Március 14-ig lehet a 10. KAFF óta készült filmekkel nevezni a magyar, valamint az európai animációs filmek elsőszámú hazai seregszemléjére!

Bővebben