Hírek 

KIOSZTOTTÁK A 12. KAFF DÍJAIT


A 12. KAFF nagydíját Ducki Tomek FÜRDŐ című rövidfilmje kapta. A 9. Európai Animációs Játékfilm Fesztivál legjobb egészestés animációja Sam Orti MEGSZÁLLVA című műve lett, Kecskemét város díját a lett Signe Baumane KÖVEK A ZSEBEMBEN című debütáló animációjának ítélte a zsűri. A közönségdíjas A TENGER DALA, Tomm Moore Oscar-jelölt meséje. Pro Cultura Hungarica díjban részesült Giannalberto Bendazzi olasz animációtörténész.


 
 

INTERJÚ GIANNALBERTO BENDAZZIVAL
„Akkor szeretsz egy várost, ha vannak ott barátaid.”


 
 

KÉPZÉSI TÁJÉKOZTATÓ


Szombaton várunk minden kedves érdeklődőt egy bő félórás tájékoztatóra!


 
 

MEGNYÍLT A 12. KECSKEMÉTI ANIMÁCIÓS FILMFESZTIVÁL
Június 24-én este 7 órakor az Otthon Mozi nagytermében megtartott ünnepélyes megnyitóval kezdetét vette 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.


 
 

OSCAR-JELÖLT ANIMÁCIÓS RENDEZŐ A KAFF ZSŰRIJÉBEN
A KAFF nemzetközi versenyfesztivál, melynek zsűrije hagyományosan neves külföldi és magyar szakemberekből áll össze. A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál idei döntnökei között brit, japán, francia és argentín animációsfilm-rendezők és –történészek is lesznek. Vendégünk az Oscar-díjra jelölt Koji Yamamura!


 
 

Elindult a SZAFT-közönségszavazás!
Elindult a közönségszavazás is a SZAFT-ra a Daazo - European Short Film Centre honlapján! A legtöbb szavazatot kapó film értékes Daazo-ajándékcsomagban részesül! Szavazni június 27-én délután 5-ig, a SZAFT díjátadójáig lehet! További részletek és szavazás: http://www.daazo.com/contests/szaft-2015/films


 
 

A FÉNY ÉVE A KAFF-ON


Az UNESCO, felhívva a figyelmet arra, hogy milyen fontos szerepet játszik a fény életünkben, 2015-öt a Fény Nemzetközi Évének választotta. 
Ebből az alkalomból az Otthon moziban fényfestéssel és fotónappal várjuk az érdeklődőket.


 
 

Koncertek, kiállítások Kecskemét belvárosában

A 12. KAFF ideje alatt esténként fergeteges hangulatú koncertek várják a közönséget Kecskemét Főterén, ahol a zenekarok fellépését szabadtéri filmvetítések követik. Fellép többek között Szabó Balázs Bandája, a Kerekes Band és a Csík zenekar, nagyvásznon a Hófehér vagy A tenger dala, de a Bor- és Pálinkaünnep kínálatát is érdemes lesz kóstolgatni az érdeklődőknek.

 
 

A 100 ÉVES MAGYAR ANIMÁCIÓ A KAFF-ON


A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál a MAGYAR ANIMÁCIÓ 100 programsorozat záróakkordja. A június 24. és 28. között zajló mustra különleges tárlattal, konferenciával és retrospektív vetítéssorozattal tiszteleg hazánk legkiválóbb animációs művészei előtt. Az Otthon mozi homlokzatát pedig fénnyel festik meg a 100 éves magyar animáció tiszteletére.


 
 

Az idei KAFF díszvendége: Latin-Amerika
A 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál díszvendége Latin-Amerika lesz. E hatalmas terület 13 országának műveiből összeállított gazdag program nyolc téma szerint csoportosítva mutatja be az északi- és déli féltekén készült alkotásokat. Jó utazást Patagóniától Mexikóig!


 
 

Magyar versenyprogram: rég volt ilyen erős a magyar animációs film!Idén összesen 18 rövidfilm, 13 diákfilm, 17 TV-sorozat epizód, 10 videoklip és 20 alkalmazott magyar animációs kisfilm került versenybe.

 
 

Ezeket az európai animációs filmeket láthatjuk idén!


Oscar-jelölt és francia Cézár-díjas alkotás is lesz a KAFF-on az elmúlt két év európai filmeket felsorakoztató programban! A KAFF-on 9. alkalommal rendezik meg az Európai Animációs Játékfilmek és TV-Speciálok versenyét, amelyben idén 7 egészetés és 9 TV-speciál kerül bemutatásra.


 
 

Meghosszabbított nevezési határidő!

Március 22. éjfélig továbbra is várjuk még a magyar animációs filmek nevezését.
 
 

PLAKÁTPÁLYÁZAT

A 30. születésnapját ünneplő Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF) Szervező Bizottsága pályázatot hirdet plakát tervezésére, 14-26 év közöttiek számára.

Téma: 100 ÉVES A MAGYAR ANIMÁCIÓ

 
 

Elindult a nevezés a 12. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra!

Idén júniusban 12-ik alkalommal rendezzük meg a kecskeméti animációs mustrát, a KAFF-ot!
A 2013. február 1. óta készült animációs alkotásokat március 16-ig lehet nevezni a honlapon keresztül a "Regisztráció" gombra kattintva!

 
 

Íme a 2013-as díjazottak listája!

Kecskemét Város díját a Ráncok című spanyol film kapta. A 8. Európai Animációs Játékfilmfesztiválon a legjobb egészestés animáció díját A festmény című francia film, a 11. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál fődíját Csáki László My Name is Boffer Bings című rövidfilmje nyerte el. A legjobb rövidfilm díját Vácz Péter Nyuszi és Őz című diplomafilmje kapta. A KAFF-fal párhuzamosan zajló 3. Szabad Animációs Filmkészítők Találkozójának első helyezettje Arató Péter Jack Warman című kisfilmje lett.